top of page

UTGIVET

EN FÖRTROLLANDE HEMLIGHET

Julia Quinn

Lovereads by Forum

November 2019

Kärlek och intriger i 1800-talets London.  Tredje delen i serien om familjen Bridgerton, som kommer som tv-serie på Netflix under 2020. 

EN OVÄNTAD FÖRÄLSKELSE

Julia Quinn

Lovereads by Forum

September 2019

Nominerad till Adlibrispriset 2019, årets feelgod.

Kärlek och intriger i 1800-talets London. Anthony Bridgerton är väl medveten om att han aldrig kommer förälska sig. Men för att föra titeln vidare behöver han ändå gifta sig med en lämplig ung dam. Edwina Sheffield uppfyller kriterierna perfekt, men hennes syster Kate avskyr Anthony och bestämmer sig för att hindra förlovningen. Andra delen i serien om familjen Bridgerton, som kommer som tv-serie på Netflix under 2020. 

EN ANNORLUNDA ALLIANS

Julia Quinn

Lovereads by Forum

Augusti 2019

Historisk romance

Kärlek och intriger i 1800-talets London. Förbjuden kärlek, ärelystna societetsmödrar och en fejkad kurtis ... Första delen i serien om familjen Bridgerton, som kommer som tv-serie på Netflix under 2020. 

DET PERFEKTA PARET

Elin Hilderbrand

Lovereads by Forum

Juni 2019

Nutida romance

På ön Nantucket vankas århundradets bröllop mellan Celeste Otis och Benjamin Winbury. Champagnen flödar och hummern är framdukad. Men idyllen rämnar när brudtärnan, Celestes bästa vän, på morgonen för bröllopet hittas drunknad. Ingen är att lita på och inget är vad det ser ut att vara. 

DITT HJÄRTA ÄR MITT

Shivaun Plozza

Lilla Piratförlaget/Gilla Böcker

Mars 2019

Unga vuxna

Rolig, romantisk, rörande roman om att finna sig tillrätta med livet efter att ha fått en andra chans. Marlowe har fått ett nytt hjärta, och nu borde livet äntligen börja. Men allt går fel. Donatorns familj vill inte veta av henne , slaktarsonen i grannbutiken startar krig och hennes lillebror vill bara sticka ut, när Marlowe bara vill vara smälta in. Var går egentligen gränsen för att vara sig själv och att vara någon annan? 

TRIANGEL

Nic Stone

Lavender Lit 

Februari 2019

Unga vuxna

Nominerad till Adlibrispriset 2019, årets ungdomsbok.

Finstämt triangeldrama som återges ur tre olika perspektiv. Coop, Jupiter och Rae berättar om olycklig kärlek, basket, korsord, Queenlåtar och livet på high school.

NÄR DU LÄSER DET HÄR

Mary Adkins

Lavender Lit

Januari 2019

Feelgood

Bitterljuv romantisk komedi i form av blogginlägg, mejl och sms. Efter ett sjukdomsbesked startar 33-åriga Iris en blogg under sina sista månader i livet. Parallellt får vi följa hennes chef och hennes syster när de försöker gå vidare i livet efter den tunga förlusten. 

HATAR ATT ÄLSKA DIG

Alisha Rai

Lovereads by Forum

Oktober 2018

Nutida romance.

En klassisk intrig i stil med Romeo och Julia: en bitter strid som splittrar två familjer, hemliga möten en gång om året och en kärlek som övervinner allt ... 

MAGNUS CHASE - DE DÖDAS SKEPP

Rick Riordan

Bonnier Carlsen 

Juni 2018 

Magnus, Samirah, Alex och hjältarna från Hotell Valhalls 19:e våning förbereder sig för att segla mot ett äventyr till havs, och får en snabb hands-on kurs av Percy Jackson på ämnet ”hur du inte dör på havet”. Och det kommer garanterat att behövas.
Loke är nämligen fri från sina bojor. Och det första han tänker göra med sin frihet är såklart att starta Ragnarök och världens undergång genom att sätta segel med skeppet Nagelfar. En skuta av högsta hantverksstandard byggd av 100% prima återvunna naglar från döda människor.
Men Loke är inte det enda problemet. Det dröjer inte länge innan Magnus och de andra blir erbjudna att äta upp sina gamla vänner dvärgen Blitzen och alven Hearthstone. Vilket flyt att varken dvärg eller alv är halal! Och att Magnus är to-be-vegetarian …

KARTONGSLOTTET

Allayne L Webster

B. Wahlströms

Mars 2018

Målgrupp 9-12

Elvaåriga Jorge bor i ett hoplappat skjul, mestadels av kartong, i ett slumområde utanför Paris. Jorge är inte föräldralös, men hans familj finns i Rumänien och han har inte träffat dem på flera år. Han och andra barn tigger och stjäl från turister på Paris gator och kontrolleras av en man som heter Bill. Jorge gillar inte att stjäla men han vet vad som händer de barn som inte lämnar över tillräckligt med pengar till Bill vid slutet av dagen. Men Jorge drömmer om ett bättre liv och en tillvaro där han inte måste stjäla. En dag träffar han Sticky Ricky, en australiensisk kock, och får en glimt av en möjlig framtid.

HATAR ALLA UTOM DIG

Allison Raskin och Gaby Dunn

Lilla Piratförlaget/Gilla Böcker

Mars 2018

Ava och Gen har varit bästa vänner sedan de var små. Nu har de gått ut high school och kommit in på var sitt college – i olika delar av USA. De lovar varandra att hålla kontakt, skriva mejl och meddelanden så ofta de hinner. Men deras upplevelser blir väldigt olika. Ava isolerar sig och får svårare och svårare att hantera sitt tvångssyndrom, medan livet på college får Gen att blomstra och leva ut – ibland kanske lite väl vilt.

Gaby Dunn och Allison Raskin är komiker, och tillsammans har de youtube-kanalen Just Between Us, med 750 000 följare och över 100 miljoner visningar. Hatar alla utom dig är deras första bok, en roman helt bestående av sms och mejl.

MAGNUS CHASE - TORS HAMMARE

Rick Riordan

Bonnier  Carlsen

Juni 2017

I denna andra bok om Magnus Chase blir Magnus och hans vänner – valkyrian Sam, svartalven Blitzen och alven Hearthstone – kallade för att hjälpa asagudarna. Åskguden Tors hammare Mjölner, som förutom att framkalla åska skyddar Valhall och de övriga nio världarna från de mäktiga jättarna i Jotunheim, är borta. Att återfinna hammaren är ett uppdrag som kräver största diskretion, övermänsklig styrka, och minst en svartalv med extremt god klädsmak. Tur att de har åtminstone det sistnämnda …

MAGNUS CHASE - KRIGARENS SVÄRD

Rick Riordan

Bonnier  Carlsen

Juni 2016

Hemlöse Magnus Chases 16-årsdag börjar inget vidare: Han blir jagad, gör inbrott – och dör, under väldigt konstiga omständigheter. Men hans äventyr har bara börjat. Det visar sig att Magnus är son till fruktbarhetsguden Frej och hör hemma i asagudarnas paradis, det märkliga Valhall. Valhall, fullt med döda vikingar, valkyrior och allehanda hjältar, med trädet Yggdrasil i matsalen och slagsmål på schemat varje dag, liknar ingenting Magnus någonsin sett. Dessutom är hans lyxiga svit något helt annat än livet på gatan ...
Men säg det som varar för evigt – inte ens livet efter detta, tydligen. Magnus inser snart att allt inte är som det ska i asagudarnas palats. Tillsammans med sina vänner måste han rymma och leta rätt på Frejs svärd. Annars väntar Ragnarök.

KOMMA FRAM

Rainbow Rowell

Gilla böcker

Oktober 2015

Georgie bor i Los Angeles och är manusförfattare till en komediserie. När hon dagarna före jul får sitt livs jobbchans, tvingas hon ställa in familjens julfirande hos svärföräldrarna. Hennes man Neal blir inte bara besviken, utan tar med sig barnen och åker ändå. Och vägrar sedan att svara på mobilen. Men när Georgie en kväll provar att ringa till Neals föräldrahem från telefonen i sitt gamla flickrum, svarar han plötsligt. Fast det är inte den vanliga Neal. Utan Neal från 20 år sedan. Antingen har Georgie tappat förståendet eller … så pratar hon i en magisk telefon. Oavsett vilket ser hon sin chans att ställa allt tillrätta.

Please reload

bottom of page